Med ProFruit Machinery-utrustning kan företag tryggt påbörja produktionen av högkvalitativa tropiska fruktprodukter som mango, guava eller ananas och liknande fruktjuice.
Processen börjar med effektiv avlastning av frukterna med hjälp av Soptippare UNLOADER 800. Därefter genomgår frukterna en noggrann sortering och beredning på sorteringstransportören, vilket garanterar att endast frukter av finaste kvalitet går vidare i produktionsprocessen.
När frukterna har sorterats tvättas de försiktigt och rent med frukt- och grönsakstvätten AQUA 3000. Därefter krossas frukterna till perfektion med hjälp av antingen frukt- och grönsakstvätten Elevator Mill MAXIMILL 1000-3000 . Processen kan också göras med Tvättmaskin för fruktbubblor Elevatorkvarn AQUAMILL som ger bubbeltvätt av produkter och krossar dem till ett mos för vidare bearbetning. Vissa frukter som mango krossas inte före bearbetningen på grund av den bittra hudsmaken. Då erbjuder vi att endast använda tvättmaskin.
För bearbetning av guava genomgår frukterna destoning i Destonerings- och massamaskin DESTONE 500-1000-2000. I detta 1:a avskalningssteg tar maskinen bort stenar och skal. Därefter fortsätter mango och ananas till Destonerings- och massamaskin DESTONE 500-1000-2000 för det andra steget, där ytterligare destonerings- och massaprocesser äger rum för raffinering av massa / puré.
De utvunna juicerna/puréerna samlas sedan in och lagras tillfälligt i tankar av rostfritt stål, vilket bibehåller deras färskhet och kvalitet. För att uppnå enhetlig konsistens och textur homogeniseras juicen med hjälp av en juicehomogenisator.
I slutskedet av bearbetningen pastöriseras juicen för att garantera säkerheten och förlänga hållbarheten. Företag kan välja mellan diesel-/gaspastöriseringsenheten HEAT 500/1000 eller den elektriska pastöriseringsenheten ECO HEAT 300/500, som alla erbjuder tillförlitlig pastöriseringskapacitet.
Slutligen fylls den bearbetade juicen i förpackningar med hjälp av antingen den automatiska bag in box-fyllaren AUTOFLOW eller vakuumflaskfyllaren.