Cidertillverkning

På ProFruit Machinery producerar vi utrustning av högsta kvalitet för cidertillverkning för olika frukter och bär. Våra bearbetningsmaskiner garanterar säkra, stabila och kostnadseffektiva ciderprodukter, vilket säkerställer bevarandet av naturliga smaker och egenskaper.

Processen börjar med effektiv lossning av produkter från lådor med hjälp av bin tipper UNLOADER 800. Därefter sorterar och torkar sorteringstransportören noggrant produkterna, vilket säkerställer att endast de finaste produkterna fortsätter vidare.

Eftersom cidersmaken beror på många faktorer är renlighet en av dem. Efter att produkterna har genomgått skonsam tvättning och rengöring med frukt- och grönsakstvätten AQUA 3000 bearbetas de sedan genom lämplig kvarnmaskin. Produkterna kan bearbetas i antingen frukt- och grönsakstvätten MAXIMILL 1000 eller frukt- och grönsakstvätten MAXIMILL 3000, beroende på vilken kapacitet du behöver. Alternativt, för en strömlinjeformad process, kan fruktbubbel-tvättelevatorkvarnen AQUAMILL användas, som kombinerar både tvätt- och malningssteg på ett effektivt sätt.

Efter malningen är det dags för juiceutvinning med hjälp av våra bandpressar POWERPRESS. Dessa maskiner är utmärkta på att pressa fruktmassan och effektivt utvinna juice. Våra bandpressar finns i kapaciteter från 400, 800, 1200, 1500 till 3000 kg/h och tillgodoser därmed olika produktionsbehov.

Överbliven mäsk transporteras smidigt med hjälp av skruvtransportören för pressad mäsk. Denna effektiva lösning minimerar avfallet och maximerar effektiviteten.

Efter juiceutvinningsprocessen överförs cidern till våra specialdesignade 2 typer av tankar: VC-tankar med flytande lock eller tryckfermenteringstankar, där jäsning äger rum. Alla tankar har valfria kyljackor som säkerställer den konstanta produkttemperaturen under processen. Dessa tankar ger den perfekta miljön för jäsning, så att sockerarterna i juicen kan omvandlas till alkohol av jäst.

När jäsningsprocessen är klar och cidern har nått sin önskade smakprofil är den redo för filtrering. Vårt plattfilter filtrerar perfekt cider till önskad nivå av ciderklarhet.

Det sista steget i cidertillverkningsprocessen är fyllning. Vi erbjuder manuell flaskfyllare GRAVITY för fyllning av cider, vilken jäsning är klar inuti flaskan efter din fyllningsprocess. Eller så kan du använda mottrycksfyllmedlet för att fylla cider efter att hela jäsningen är klar i tanken. Efter fyllning av flaskor går det att täcka med crown capper eller skruvkapare. Sista steget i processen är märkningsstationer som avslutar cider som gör produktionen redo för leverans.

Get a Quote






Vi tar alltid hänsyn till dina önskemål och skräddarsyr vårt sortiment för att möta dina behov och önskade prestandanivå. Hör gärna av dig till oss så diskuterar vi dina behov individuellt.

Get an Individual Offer







Avlastning

Sortering

Tvättning & kvarn

Tryckning

Transport

Fermentering

Filtrering

Fyllning

Andra bearbetningslinjer

Kontrollera alla maskiner

Se alla maskiner som behövs för bearbetning av frukt, bär och grönsaker samt juiceproduktion.

Bearbetning av stenfrukter

Se vår maskinlinje för bearbetning av stenfrukter

Bearbetning av kärnfrukt

Se vår maskinlinje för bearbetning av kärnfrukt

Bearbetning av grönsaker

Se vår maskinlinje för bearbetning av grönsaker

Bearbetning av bärsaft

Se vår maskinlinje för bearbetning av bärsaft

Bearbetning av kallpressad juice

Se vår maskinlinje för bearbetning av kallpressad juice

Produktion av purémassa från frukt och bär

Se vår produktion av purémassa från frukt och bär

Bearbetning av tropisk frukt

Se vår maskinlinje för bearbetning av tropiska frukter

Menu