ELEGAST CIDERY – Nederländerna

Effektiviteten är enorm. På en dag pressar vi nu nästan 3000 liter med en person. Förra året, med två personer, pressade vi 1000 liter per dag. Så vi är mycket mer effektiva.

Kund till ProFruit Machinery ELEGAST CIDERY – Nederländerna

Arjen Meeuwsen
Ägare av Elegast Cidery
Nederländerna

Om kunden

Elegast cidery producerar naturlig cider från traditionella holländska fruktträdgårdsäpplen. De gör allt själva: skördar äpplen, pressar dem till juice och jäser den för att nå unik smak.

Målsättningen

Elegast cidery brukade arbeta med en packpress som inte uppfyllde deras produktionsbehov. 2 personer skulle behöva arbeta med denna press bara för att nå ~ 1000 L juice per dag. Detta var inte tillräckligt – särskilt med tanke på att förpackningspressen krävde för mycket av deras arbete och uppmärksamhet. Deras mål var naturligtvis att nå högre effektivitet.

Lösningen

För att hitta den bästa lösningen arrangerade vi flera videosamtal som hjälpte oss att fullt ut förstå kundens behov och förväntningar. Vi erbjöd en komplett fruktbearbetningslinje med en kapacitet på 1200 kg/h som består av:
-Tunntippare UNLOADER 500
-Transportör
-Frukttvätt elevatorkvarn MAXIMILL 3000
-Bandpress POWERPRESS 1200
-Dubbla filter
-Skruvtransportör

Fördelarna

Vår fruktbearbetningslinje på hela 1200 kg/h ökade effektiviteten avsevärt. Den gick från 1000 l per dag (med 2 personer) till 3000 l per dag (med 1 person).

Våra maskiner lyckades förbättra den totala prestandan för juiceproduktion. Förutom högre effektivitet är en av de största fördelarna med att köpa en komplett linje att alla maskiner fungerar i perfekt synergi. Detta ledde till en mer bekväm arbetsprocess och enklare underhåll – på Elegast cidery kräver våra maskiner 50% mindre arbetskraft.

Under arbetsprocessen lyfter bin tipper upp lådan med äpplen och häller dem på transportören. Transportören transporterar produkter till frukttvättelevatorkvarnen, som tvättar äpplen och krossar dem till en mos. Sedan går moset in i bandpressen – maskinens band pressar kontinuerligt moset mot cylindrarna och producerar juice. Juicen filtreras genom dubbla juicefilter och skruvtransportören tar hand om överblivet mos genom att transportera det till en extern behållare. Efter detta är allt förberett för jäsningsprocessen som leder till naturlig och utsökt cider.

1
Ökad effektivitet
1
Mindre personal krävs

Kunden köpte

Du kan se vilka maskiner som vår kund beställde och granska detaljerna genom att klicka på någon av produkterna nedan.

Andra projekt

Läs fallstudieartiklarna om våra andra projekt där vi har anpassat våra maskiner för fruktbearbetning och fyllning och levererat dem till våra kunder från hela världen.

MANA SULA - Lettland

MANA SULA – Lettland

Mana Sula transforms homegrown apples into fresh, high-quality juice for customers across Latvia. They wanted easy and efficient solution for new juice processing service locations.
Profruit Machinery Klient DALBO MUST – Finland

DALBO MUST – Finland

Dalbo Must är en familjeägd äppelodling och juicefabrik i Finland. Eftersom de fick fler och fler kunder varje år började de leta efter alternativ för att öka effektiviteten i juiceproduktionen.
Profruit Machinery Klient KMETIJA KAJŽER – Slovenien

KMETIJA KAJŽER – Slovenien

Kmetija Kajžer är en bergsgård som odlar olika grödor och produkter, bland annat skördar de äpplen och päron. De producerar juice, vin och cider och ville uppgradera sina maskiner.
Kund till ProFruit Machinery LE PESSOIR DE LA VILLENEUVE – Frankrike

LE PESSOIR DE LA VILLENEUVE – Frankrike

De är ett familjeföretag i Frankrike som producerar äppeljuice och cider och tillhandahåller juicepressningstjänster för kunder. Efter några säsongers arbete blev efterfrågan så stor att de började leta efter en uppgradering av maskinerna.
Menu